Binnenkijken bij

Nicole en Hans

Het is een gezellig plekje met mooi uitzicht op de tuin.

Strak, ruim en gezellig. En nét een tikkie anders dan anders. Zo kunnen we de nieuwe keuken van Nicole en Hans wel typeren. Het was precies dat bijzondere aspect van de ‘zwevende apparatenwand’ dat ze zo trok aan de samenwerking met Stein Keuken. ‘We hadden wel kunnen kiezen voor één grote wand met alle apparatuur erin, maar dat vonden we niet zo spannend. Stein Keuken denkt dan echt met je mee om tot een resultaat te komen dat helemaal klopt.’

Door een verbouwing hadden ze meer ruimte gekregen om de oude, bescheiden keuken te vervangen. ‘We hadden hiervoor een keuken aan één wand. We liepen er al een poosje tegenaan en toen we bij achterburen een nieuwe keuken zagen, in een vergelijkbare opstelling als deze, zijn we naar Stein gegaan’, vertelt Nicole. ‘Juist omdat ze daar keukens maken die net wat anders zijn dan je anders ziet.’

Witte keuken, donker werkblad
De witte, strakke keuken krijgt toch een hele warme uitstraling door de natuurlijke kleur van de muur en vloer en van het stoere donkere werkblad op het kookeiland. ‘We wilden eigenlijk een egaal blad, maar we zagen dit in de showroom bij Stein en vonden het steeds mooier worden. We gaven dat aan bij Gertruud en zij zei dat het zeker niet te druk zou zijn, dat het juist heel goed zou passen bij de rest. Dat is ook zo. Het is een van de beste keuzes die we hebben gemaakt.’

Barhoek
Het barhoekje aan het kookeiland wordt veel gebruikt. Het is een gezellig plekje met mooi uitzicht op de tuin. Het uitgangspunt was verder dat er niet te veel op het eiland moest staan. ‘Wat erg handig is in het eiland is de vaatwasser van AEG. De onderste la kan omhoog, waardoor we heel makkelijk de servieskast kunnen inruimen. En de Quooker bevalt super.’

Zwevende apparatenwand
De hoge wand met ruime koffiecorner (waardoor het kookeiland extra ‘schoon’ blijft) en grote koelkast biedt vooral veel bergruimte. De diepvries en magnetron zijn naar de bijkeuken gegaan. Voor de overige apparatuur is een speelse, creatieve oplossing gevonden: een voorzetwand met opvallend behang en ‘zwevende’ apparatuur – de AEG oven en een wijnklimaatkast. ‘Gertruud heeft het zo bedacht. We hebben het echt aan de creativiteit van Stein Keuken te danken. Daar zijn we heel blij mee.’